Δελτίο τύπου για την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας

Δελτίο τύπου για την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου,την πρώτη ημέρα της άνοιξης, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου–Αώου και Πίνδου και η Διεύθυνση Δασών Ν. Γρεβενών συνδιοργανώνουν την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017 εκδήλωση στο Δημοτικό Σχολείο της Κρανιάς Γρεβενών.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο Δ/ντής, της Δ/νσης Δασών Ν. Γρεβενών και μέλος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης, κ. Τζατζάνης Ιωάννης, θα παρουσιάσει στους μικρούς μαθητές την σημασία της διατήρησης των δασικών οικοσυστημάτων και τα οφέλη της για τον άνθρωπο. Στην συνέχεια, οι μαθητές θα ενημερωθούν από στελέχη του Φορέα Διαχείρισης για την ανάγκη προστασίας και ανάδειξης του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την δεντροφύτευση στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου, δεντρυλλίων Μαύρης Πεύκης από τους μικρούς μαθητές.

Ο Φορέας Διαχείρισης για ακόμη μία χρονιά διοργανώνει πλήθος δράσεων για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μαθητών καθώς θεωρεί ότι με αυτό τον τρόπο μπορεί να συμβάλει ενεργά και αποτελεσματικά καταρχήν στη μετάδοση πληροφοριών και στην απόκτηση γνώσεων σχετικά με το περιβάλλον, στη γνώση και την κατανόηση της ανθρώπινης παρέμβασης στα οικοσυστήματα και στις επιπτώσεις που αυτή επιφέρει, αλλά κατεξοχήν στη διαμόρφωση και μεταβίβαση αξιών οι οποίες τελικά θα οδηγήσουν σε νέες στάσεις ζωής.

 

No Comments

Post A Comment