Δελτίο τύπου για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας 2018

Δελτίο τύπου για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας 2018

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου σε συνεργασία με το Δήμο Ζαγορίου, το Ριζάρειο Χειροτεχνικό Κέντρο, το Μουσείο Αργυροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς και την συμβολή της Περιφέρειας Ηπείρου συμμετέχουν και φέτος στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας συνδιοργανώνοντας ένα τριήμερο εκδηλώσεων από τις 20 έως τις 22 Απριλίου 2018 με τίτλο «Δημιουργούμε σήμερα την κληρονομιά του αύριο».
Οι Ευρωπαϊκές Μέρες Χειροτεχνίας υλοποιούνται με την καθοδήγηση του Εθνικού Ινστιτούτου Τεχνών του Παρισιού (ΙΝΜΑ) και έχουν στόχο να αναδείξουν την ποικιλία των χειροτεχνικών επαγγελμάτων διαφόρων περιοχών της Ευρώπης καθώς κατά την διάρκεια του τριημέρου το κοινό μπορεί να επισκεφθεί και να γνωρίσει πλήθος χειροτεχνικών εργαστηρίων.
Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου συμμετέχει για 3η χρονιά στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας με στόχο την προώθηση των αξιών που συμβολίζουν οι τέχνες που αναπτύχθηκαν στην προστατευόμενη περιοχή. Συγκεκριμένα την Παρασκευή και το Σάββατο 20 & 21 Απριλίου στο Κέντρο Πληροφόρησης Ασπραγγέλων θα πραγματοποιείται παρουσίαση των παραδοσιακών χειροτεχνικών επαγγελμάτων του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου ενώ τα Σάββατο 10.00 – 14.00 θα πραγματοποιείται παράλληλα στο προαύλιο του Κέντρου Πληροφόρησης παιδικό εργαστήρι με χειροτεχνίες από μαλλί.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με την ημερίδα με θέμα « Υφαίνοντας το μέλλον» την Κυριακή 22 Απριλίου ώρα 11.00π.μ. στο Ριζάρειο Χειροτεχνικό Κέντρο Μονοδενδρίου.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.