Δελτίο τύπου: Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας

Δελτίο τύπου: Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου σε συνεργασία με το Δήμο Ζαγορίου, το Δήμο Βορείων Τζουμέρκων, το Ριζάρειο Χειροτεχνικό Κέντρο, το Μουσείο Αργυροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς, το Σύλλογο Ιστορικού Κέντρου «Τα παλαιά Γιάννινα», το Μέκειο Οικοτροφείο και την συμβολή της Περιφέρειας Ηπείρου συμμετέχουν και φέτος για 4η χρονιά στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας συνδιοργανώνοντας μία ολόκληρη εβδομάδα εκδηλώσεων από την 1 έως τις 7 Απριλίου 2019 με τίτλο «Χειροτεχνικά Επαγγέλματα, Τοπικές ταυτότητες».

Οι Ευρωπαϊκές Μέρες Χειροτεχνίας υλοποιούνται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμμανουέλ Μακρόν και την καθοδήγηση του Εθνικού Ινστιτούτου Τεχνών του Παρισιού (ΙΝΜΑ) ενώ έχουν στόχο να αναδείξουν την ποικιλία των χειροτεχνικών επαγγελμάτων διαφόρων περιοχών της Ευρώπης.

Ο Φορέας Διαχείρισης με στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής αξίας των χειροτεχνικών επαγγελμάτων του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου θα πραγματοποιήσει την εβδομάδα από 1 έως 5 Απριλίου ενημερώσεις και προβολές σε μαθητές σχολείων με θέμα: «Παραδοσιακά Επαγγέλματα της προστατευόμενης περιοχής». Επίσης το Σάββατο 6 Απριλίου στο χώρο του Ριζαρείου Χειροτεχνικού Κέντρου Μονοδενδρίου και του Κέντρου Πληροφόρησης Ασπραγγέλων στελέχη του Φορέα Διαχείρισης θα παρουσιάζουν στο κοινό τα Χειροτεχνικά Επαγγέλματα του Εθνικού Πάρκου από τις 10.00 π.μ. έως τις 14.00μ.μ.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με την ημερίδα με θέμα « Η τέχνη της ξερολιθιάς ως έκφραση της τοπικής ταυτότητας» την Κυριακή 7 Απριλίου ώρα 11.00π.μ. στο παράρτημα της Σχολής Καλών Τεχνών στο Τσεπέλοβο.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.