Δελτίο τύπου Ευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών 2017

Δελτίο τύπου Ευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών 2017

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου διοργάνωσε χθες Κυριακή 1 Οκτωβρίου, για όγδοη χρονιά, μία ακόμη επιτυχημένη εκδήλωση για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών 2017 η οποία γιορτάζεται τα τελευταία 23 χρόνια σε περισσότερες από 40 Ευρωπαϊκές Χώρες, το πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου,με στόχο την προώθηση της ευαισθητοποίησης της ανάγκης προστασίας των περιοχών που φωλιάζουν και αναπαράγονται τα μεταναστευτικά πουλιά.

Στο χώρο του Κέντρου Πληροφόρησης Ασπραγγέλων οι συμμετέχοντες μικροί και μεγάλοι ενημερώθηκαν για τα μεταναστευτικά πουλιά του Εθνικού Πάρκου και γενικότερα για την προστατευόμενη περιοχή, παρατήρησαν με τον ειδικό εξοπλισμό που διαθέτει ο Φορέας Διαχείρισης – τηλεσκόπια, κιάλια και οδηγούς αναγνώρισης – είδη όπως η γερακίνα, η κίσσα, η καρακάξα, η κουρούνα, τα σπουργίτια ενώ στο τέλος της εκδήλωσης έκανε την εμφάνισή του πάνω από το κάμπο των Ασπραγγέλων ένα από τα μεγαλύτερα πουλιά που φιλοξενεί το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου ο χρυσαετός.Επίσης οι μικροί συμμετέχοντες με μεράκι και κέφι κατασκεύασαν ξύλινες φωλιές και ταΐστρες και έφτιαξαν πανέμορφες δημιουργίες με μαλλί και πηλό.

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία που συντονίζει τις εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, επισημαίνει ότι εκτός από τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα μεταναστευτικά πουλιά  στο μακρύ τους ταξίδι, περίπου 25 εκατομμύρια θανατώνονται παράνομα κάθε χρόνο στις χώρες της Μεσογείου. Οι εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών, έχουν στόχο, μεταξύ άλλων, την ευαισθητοποίηση του κοινού ώστε τουλάχιστον να μειωθεί το συγκεκριμένο φαινόμενο.

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου–Αώου και Πίνδου,ευχαριστεί θερμότατα τους μικρούς και μεγάλους συμμετέχοντες που τίμησαν για μία ακόμη χρονιά την εκδήλωση που διοργάνωσε καθώς και τους χορηγούς την εταιρεία Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΒΙΚΟΣ Α.Ε. καιτην εταιρεία ΧΑΒΕΛΑΣ – ΖΑΓΟΡΙΣΙΟ ΦΥΛΛΟ.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.