Δράσεις Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης μαθητών για το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου

Δράσεις Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης μαθητών για το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου-Αώου και Πίνδου πραγματοποίησε την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γρεβενών, ημερίδα με τίτλο «Δράσεις Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης μαθητών για το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου».

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν τα 5 Προγράμματα Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Μαθητών και οι 7 Εκδρομές Ερμηνείας Περιβάλλοντος που σχεδίασε και υλοποιεί ο Φορέας Διαχείρισης στην προστατευόμενη περιοχή του Εθνικού Πάρκου με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών και θέματα: το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου, τα είδη πανίδας, η βλάστηση και τα είδη χλωρίδας, η ορνιθοπανίδα, το νερό, το δάσος, οι οικισμούς, τα γεφύρια.

Επίσης η κα Ράγκου Πολυξένη Επικ. Καθηγήτρια Διδακτικής της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο παρουσίασε στους συμμετέχοντες εννοιολογικές και διδακτικές προσεγγίσεις στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση ενώ η κα Γελαστοπούλου Έφη συνεργάτης της ΜΚΟ Καλλιστώ παρουσίασε την πρόταση, στο πλαίσιο του έργου LIFE ARCPIN, για τη δημιουργία δύο θεματικών διαδρομών για την αρκούδα, για εφαρμογή προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης εντός του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου.

Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των παρευρισκόμενων εκπαιδευτικών και των στελεχών του Φορέα Διαχείρισης όπου και εκδηλώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον σχετικά με τη συμμετοχής τους στις ανωτέρω δράσεις.

image

 

No Comments

Post A Comment