Ολοκληρώθηκε η εκδήλωση “Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών”

Ολοκληρώθηκε η εκδήλωση “Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών”

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου–Αώου και Πίνδου,  διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία για πέμπτη συνεχή χρονιά, σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, εκδήλωση με αφορμή την «Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών ». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014 στο Κέντρο Πληροφόρησης Ασπραγγέλων στο Ζαγόρι.

Πλήθος κόσμου με πρωταγωνιστές τα μικρά παιδιά απόλαυσαν ένα ηλιόλουστο πρωινό γνωριμίας με τη φύση και τον κόσμο των πουλιών. Παρακολούθησαν την ενδιαφέρουσα παρουσίαση για τα πουλιά και την σημασία τους από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα ενώ ενημερώθηκαν για την ανάγκη προστασίας των περιοχών όπου φωλιάζουν, αναπαράγονται, σταματούν για τροφή και ξεκούραση καθώς και για τις μεταναστευτικές τους διαδρομές.

Με την καθοδήγηση του προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης, οι μικροί μας φίλοι συμμετείχαν με ενθουσιασμό στο παιδικό εργαστήρι, κατασκευάζοντας φωλιές, ζωγραφίζοντας και φτιάχνοντας χειροτεχνίες από πηλό και μαλλί, γνωρίζοντας έτσι την προστατευόμενη περιοχή και τα είδη του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου. Επίσης, είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν κάποια από τα πουλιά της περιοχής με κάλια έχοντας μαζί τους και σχετικούς οδηγούς αναγνώρισης πουλιών.

Παρόν, καθ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης, ήταν και ο νέος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Δρ. Γεώργιος Μαλλίνης, Δασολόγος, Επίκουρος Καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ο οποίος καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες υπογράμμισε την σημασία της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των παιδιών ως μέσο για την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου συγγενικού τους κύκλου και για τη διαφύλαξη του φυσικού πλούτου και στο μέλλον.

Ο Φορέας Διαχείρισης ευχαριστεί θερμά όλους τους μικρούς και μεγάλους φίλους που συμμετείχαν στην εκδήλωση και υπόσχεται την πραγματοποίηση παρόμοιων εκδηλώσεων και στο μέλλον.

image1
1. Γιορτή Πουλιών 2014 στο Κέντρο Πληροφόρησης Ασπραγγέλων

image22. Κατασκευή ξύλινων φωλιών

image3 image4

3. Κατασκευές με πηλό και μαλλί

image5

 4. Παρατήρηση πουλιών.

No Comments

Post A Comment