Πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο

Πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, διοργανώνει για έκτη συνεχή χρονιά, την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015,  πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου.

Το μονοπάτι που έχει επιλεγεί και θα πραγματοποιηθεί, με την συνοδεία και ξενάγηση του προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης, θα ξεκινήσει από την Γέφυρα του Παπίγκου, μετά τον οικισμό της Αρίστης και θα καταλήξει στο Γεφύρι του Βοϊδομάτη στην Κλειδωνιά. Πρόκειται για μία διαδρομή, περίπου 5 χιλ. κατά μήκος του ποταμού, η οποία συνδυάζει το μοναδικό φυσικό περιβάλλον της περιοχής, το φαράγγι του Βοϊδομάτη με την παραποτάμια βλάστηση αποτελούμενη από πλατάνια, σκλήθρα και ιτιές με την προϊστορία (βραχοσκεπές στη θέση Κλειδί και Μποϊλα) και την ιστορία της περιοχής καθώς διέρχεται από το παλαιό μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων (1658) και το πέτρινο γεφύρι της Κλειδωνιάς (1853) ενώ απέναντι βρίσκεται η Ι.Μ. Παναγίας Σπηλιώτισσας (1665). Η διαδρομή έχει διάρκεια δύο περίπου ώρες και είναι μετρίου βαθμού δυσκολίας, κατάλληλη για παιδιά 8 ετών και άνω.

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στα τηλέφωνα του Φορέα Διαχείρισης 26530 22245, 22241 και 22806 από την Τετάρτη 27/5/2015 εώς και τη Παρασκευή 5/6/2015 από τις 9.00π.μ. εως τις 15.00π.μ. ή στο email: pindos.np@gmail.com

Ο Φορέας Διαχείρισης προσφέρει δωρεάν την μεταφορά των συμμετεχόντων από και προς την πόλη των Ιωαννίνων καθώς και καπελάκια και νεράκια στην αφετηρία της πεζοπορίας, ενώ απαραίτητο θεωρείται το κατάλληλο παπούτσι για να απολαύσετε την πεζοπορία.

 

AFS_PEZOPORIA_02-01 PRSKL_PEZOPOREIA-01 PRSKL_PEZOPOREIA-02

No Comments

Post A Comment