«Χριστούγεννα στην φύση από τους Φορείς Διαχείρισης Βόρειας Πίνδου, Παμβώτιδας και Τζουμέρκων»

«Χριστούγεννα στην φύση από τους Φορείς Διαχείρισης Βόρειας Πίνδου, Παμβώτιδας και Τζουμέρκων»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Φορείς Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου-Αώου και Πίνδου, Λίμνης Παμβώτιδας και Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Περιστερίου & Χαράδρας Αράχθου διοργανώνουν,το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 11.00 – 14.00,ένα ενημερωτικό και δημιουργικό εργαστήρι με τίτλο «Χριστούγεννα στη φύση».

Το εργαστήρι διοργανώνεται στο χώρο των «Ασημένιων Χριστουγέννων» στο Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο και περιλαμβάνει :

  • Ένα ταξίδι στα ήθη και τα έθιμα των Χριστουγέννων από το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου.Μια γνωριμία με τις παραδόσεις των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων στην περιοχή μέσα από τα κάλαντα, τις γεύσεις, τις μυρωδιές, τα παραμύθια και τους μύθους.
  • Ενημέρωση και ξενάγηση στην κινητή έκθεση με θέμα την βιοποικιλότητα της Προστατευόμενης Περιοχής της Λίμνης Παμβώτιδας.
  • Ενημέρωση και ξενάγηση στην έκθεση φωτογραφίας με τοπία και εικόνες από το Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων, Περιστερίου & Χαράδρας Αράχθου.
  • Παρουσιάσεις των τριών Προστατευόμενων Περιοχών.
  • Κατασκευέςκαι χειροτεχνίες με υλικά προερχόμενα από την προστατευόμενη περιοχή όπως κλαδιά, κουκουνάρια, καλάμια κ.ά.

Σκοπός του συγκεκριμένου εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν την βιοποικιλότητα του τόπου μας καιτη σημασία των ηθών και των εθίμων της περιοχής.Η είσοδος στο εργαστήρι είναι ελεύθερη, ενώ οι εκθέσεις φωτογραφίας θα παραμείνουν στο χώρο του Παραλίμνιου Ψυχαγωγικού Πάρκου μέχρι τις 7/01/2018.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.